6 tammikuun

Peuran metsästys Ypäjällä kk-mäyräkoiralla

Peuran metsästys Ypäjällä kk-mäyräkoiralla

Peuran metsästys Ypäjällä kokoontuminen

Peuran metsästys Ypäjällä tammikuussa 2021 alkaa aamun kokoontumisella, joka oli klo 09.00. Koiria oli mukana kymmenkunta. Passimiehiä oli reilu 20. Jahtipäällikkönä toimi Tero Mäkelä ja koiranohjaajia käskytti Juho Rantanen.

Koirilla metsästettävät alueet eli motit ovat vuosien saatossa muotoutuneet vakioiksi. Välillä kokeillaan joitain uusia maastoja.

Tammikuun 3. päivänä käytettiin kolmea maastoa ja jokaiseen maastoon laskettiin kerrallaan 6-8 koiraa metsästysalueen eri kulmista. Ajometsästyksessä käytettävät metsästysalueen koot ovat noin 1-2 km x 1- 2 km. Kun metsästysalueella on useita koiria, käy joskus niin, että kaksi tai useampi koira alkaa ajaa samaa peuran jälkeä. Jos tästä ajosta tulee kaato, niin silloin ampujan on saatava kaadolle tulevat koirat pysymään irti toisistaan, ettei tule tappelua. Tällöin naapuripassin apu on usein tarpeen.

Kuvassa etualalla näkyvä kk- mäyräkoira on videolla esiintyvän Korpiklaanin LM Sudenmarjan veli LM Rautakilpi eli Toveri. Myös Toverin edestä ammuttiin peura samassa motissa kuin video on kuvattu.

Peuran metsästys päivän saldona Ypäjällä oli alle kymmenen peuraa ja yksi kettu.

Peuran metsästys

Oliko artikkeli mielestäsi hyvä tai jopa erinomainen? Sen voi jakaa alla olevilla painikkeilla.


Tietoa kirjoittajasta

Kirjoittaja on metsästäjä ja koiran kasvattaja kennelnimellä Korpiklaanin sekä toiminut mäyräkoirien ajokokokeiden palkintotuomarina vuodesta 2007 alkaen.

reima_halonen

Related posts

Peuran metsästys Korpiklaanin ajavalla mäyräkoiralla syksy 2021

Lue lisää

Peuran metsästys Ypäjällä kk-mäyräkoiralla

Lue lisää

Peurajahtia Korpiklaanin mäyräkoirilla syksyllä 2020

Lue lisää

Peuran metsästys ajavalla kk- mäyräkoiralla

Lue lisää
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}