Korpiklaanin LM Tähtisaaga

Korpiklaanin LN Tähtisaaga eli Saaga on syntynyt 10.04.2019. Paino 8.8 kg.

Korpiklaanin LN Tähtisaaga on luonteeltaan

kova ja on perinyt sen emältään. Tämä kovuus ilmenee siten, että Saaga aika kovasti koettelee vanhempia koiria. Saaga on jo myös ruuasta tapellut jo vanhempien koirien kanssa. Saaga myös tarvitsee tiukan kasvatusotteen, niin ettei sen vinkumisille ym. pidä antaa periksi. 

Korpiklaanin LN Tähtisaaga

Ajoharjoittelu

Korpiklaanin LN Tähtisaaga on KVA-A Omituisen Otuksen Lotan ja KVA-A M-13 Nipen jälkeläinen.

Saagalla on ikäisekseen hyvä haku. Todennettu (lumikeli) kylmän maaston hakulenkki on 100- 200m välillä. Saagalla on vielä äänen anto aika tiukassa. 

Olen muutaman kerran kuullut herättely haukkua muutaman haukahduksen. Ajot ovat yleensä lähteneet pitkän äänettömän jäljen seuraamisen jälkeen.


Korpiklaanin LN Tähtisaagan pisin peuran ajo on ollut 4 km. Ennen tätä ajoa oli hakua 6 km kunnes saatiin peura liikenteeseen, joka jäljistä todettiin. Saaga ei ole ns. varhaiskypsä. Saaga on saanut olla rauhassa pentu. Saaga kyllä irtoaa isännästä ja uskon, että ajohanat aukeaa kunnolla kaudella 2020.

Kaudella 2020-21 Saaga on edelleen äänen annoltaan niukka. Seuraa peuraa kyllä 80 min, mutta ääntä tulee vain 30 min. Herättelyä ei ole juuri ollenkaan. 

Korpiklaanin LN Tähtisaaga ja metsästys 2019-2020

Saagan ensimmäinen peura kaato tuli Ypäjällä 22.12.2019. Ajo oli lyhyt, mutta kaato se oli silti. Saagalla oli tuolloin ikää 8 kuukautta ja se oli Saagan ensimmäisiä ajoja, joissa oli ääntä mukana.

Seuraavat peurat Saagalta kaadettiin 10.01.2020 Ypäjällä, jolloin ajossa oli useampi peura. Peuroista kaadettiin kaksi, joista toinen jäi haavakoksi. Saagan siskolla Sirulla jäljitettiin haavakko pois.


Korpiklaanin LN Tähtisaaga ja metsästys 2020-2021

Lemlahdella 26.09.2020

Saagalle kaadettiin kaksi peuraa aloitus viikonloppuna Porin Lemlahdella

Ypäjä 04.12.2020

Korpiklaanin pentueiden jahti viikonloppuna Saagalle yksi emä nurin

Saaga on emänä Korpiklaanin TL- pentueelle

kk mäyräkoira Korpiklaanin TL Tupasvilla

Korpiklaanin TL Tupasvilla eli Iita

Korpiklaanin TL-pentueeseen syntyi neljä narttua ja kaksi urosta 26.02.2021. Synnytys sujui ongelmitta ja Saaga ensikertalaisena synnyttäjänä onnistui mainiosti. Pentueen pennuilla ei ollut luovutus lääkärintarkastuksessa mitään huomautettavaa.

Korpiklaanin SL Kuurankukka (Kuura) asuu Vehmersalmelta,  SL Utujoutsi (Kelmi) asuu Haminassa, SL Riekonmarja (Hilla) asuu Kuhmoisissa, SL Rautakopra (Osku) asuu Ikaalisissa, SL Nurmirölli (Zippo) asuu Viialassa ja SL Tupasvilla (Iita) asuu meillä kotona.

Korpiklaanin TL-pentueen sukutaulu.  

Odotamme Saagan ja Korpiklaanin LR Leon pentujen toimivan pääasiassa ajometsästyksessä. Molemmat vanhemmat hakevat hyvin kylmää maastoa. Hyvin hakeminen tarkoittaa tässä tapauksessa satoja metrejä. Aika sitten näyttää miten hyvin tämä ominaisuus periytyy pentuihin.

kk mäyräkoira Korpiklaanin TL Kuurankukka

Kuura Vehmersalmeen

kk mäyräkoira Korpiklaanin TL Rautakopra

Osku Ikaalisiin

kk mäyräkoira Korpiklaanin TL Utujoutsi

Kelmi Haminaan

kk mäyräkoira Korpiklaanin TL Riekonmarja

Hilla Kuhmoisiin

Näyttelyt ja kokeet

Hyvinkää 28.09.2020 


Korpiklaanin LN Tähtisaaga

Mittasuhteiltaan turhan pitkärunkoinen ja pitkä pää. Hyvät korvat ja riittävä kaula. Kopristaa lanneosaa liikkuessaan ja seisoessaan. Luisu lantio. Eturinta saisi olla korostuneempi. Hyvä rintakehä ja pitkä rintalasta. Ahtaat takaliikkeet ja takaliike jää rungon alle. Turkki saisi olla kauttaaltaan karheampi. JUN H

Tuomarina Tenson Helin 

MÄAJ koe paikkakunta ja pvm


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

MÄAJ koe paikkakunta ja pvm


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.