​​​​Korpiklaanin LN Tähtisaaga

Korpiklaanin LN Tähtisaaga eli Saaga syntyi 10.04.2019 KVA-A Omituisen Otuksen Lotan viimeiseen pentueeseen. Pentueessa oli kolme pentua, mutta yksi juuttui ison kokonsa takia synnytyskanavaan ja menehtyi. Toinen eloon jäänyt on uros Korpiklaanin LN Karhun Woima eli Nalle.

Saaga on perinyt tiukan luonteensa emältään Lotalta ja todennäköisesti perii aikanaan paikkansa Lotan paikan koiralauman päällikkönä

Saagalla on ikäisekseen hyvä haku. Todennettu (lumikeli) kylmän maaston hakulenkki on 100- 200m välillä. Saagalla on vielä äänen anto aika tiukassa. Olen muutaman kerran kuullut herättely haukkua muutaman haukahduksen. Ajot ovat yleensä lähteneet pitkän äänettömän jäljen seuraamisen jälkeen. Korpiklaanin LN Tähtisaagan pisin peuran ajo on ollut 4 km. Ennen tätä ajoa oli hakua 6 km kunnes saatiin peura liikenteeseen, joka jäljistä todettiin.

Ensimmäiseen syksyyn oli tuuriakin, kun saatiin yksi peurapukki nurin sekä yhdestä ajosta kaksi emäpeuraa nutulleen. Toisen näistä naaraista jäljitettiin Sirulla eli LM Sudenmarjalla.

Kk mäyräkoira Korpiklaanin LN Tähtisaagalta ensimmäiseksi ammuttu peura.

Saagan ensimmäinen peura kaato tuli Ypäjällä 22.12.2019. Ajo oli lyhyt, mutta kaato se oli silti. Saagalla oli tuolloin ikää 8 kuukautta ja se oli Saagan ensimmäisiä ajoja, joissa oli ääntä mukana.

Toinen Saagalta ammutuista tuplakaadon peuroista jäljitettiin Korpiklaanin LM Sudenmarjalla eli Sirulla.

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page