Korpiklaanin LM Sudenmarja eli Siru on syntynyt 19.02.2018

Korpiklaanin LM Sudenmarja eli Siru on luonteeltaan

rohkea, rauhallinen ja sosiaalinen. Siru sietää jonkin verran nuorempien koirien nokittelua ja osaa itse olla nöyrä vanhempien koirien edessä. Nuorena koirana Sirua on käytetty erilaisissa uusissa paikoissa ja on rohkeasti mennyt tutustumaan uusiin asioihin.

Ajoharjoittelu

Korpiklaanin LM Sudenmarja on emän puolelta ajava mäyräkoira (KVA-A Omituisen Otuksen Lotta) ja isänsä puolelta luolakoira (KVA- L LVA-M Arek vom Meerfelde)


Korpiklaanin LM Sudenmarja

Sirun kanssa on  ensin harjoiteltu ensimmäisen syksy vain peuran ja kauriin ajoa. Jokunen rusakkokin on eteen sattunut, mutta meillä on niin paljon teitä, että ei Siru ole kovin pitkään rusakon perässä pysynyt.

LM- pentueen kaikki pennut ovat vähintään seuranneet jäniksen, peuran tai kauriin jälkeä viimeistään 5 kk:n ikäisenä. Muutamalla pennulla ovat ensimmäiset peuran ajot saatu alle 6 kk:n ikää ml. Siru.

Siru antaa ensimmäisen kerran ajohaukkua.

Siru on alla olevassa videossa kolmatta kertaa peuran tai rusakon jäljellä. Siru on videon kuvaushetkellä juuri täyttänyt 5 kk:tta.  Aikaisemmilla kerroilla ei ole tullut ääntä ja nyt tulee hiukan ääntä.

Video on kuvattu noin 300 metrin päässä meidän koti torpasta.

Ensimmäinen lyhyt ajo

Edellisestä videosta kolmen viikon päästä ilmat viileni sen verran, että peuroja oli paljon liikenteessä. Video on kuvattu kahtena eri iltana. Korpiklaanin LM Sudenmarjan vähäiset treenikerrat huomioiden, mahtavasti on pentu hoksannut ajohomman. Meillä on alueella erittäin paljon peuroja. Peurat käyttävät jatkuvasti samoja kulkureittejä eli peuranpolkuja. Näillä poluilla peuran hajun seuraaminen on hankalaa varsinkin nuorelle koiralle.

Peuran ja kauriin ajotaidon ja sitkeyden kehittyminen

Kaudella 2018-2019 noin 7 kk ikäisenä Sirun pisin peuran ajo on ollut 3,8 km. Sirua on hiukan käytetty myös jahdissa. Olen käyttänyt Sirua paikoissa, joissa on runsaasti peuroja, jolloin peura on löytynyt kohtuullisen pian ajettavaksi. Sirun kanssa ei siis ole kävelty, vaikka seurue jahdeissa on oltu. Sirun sisaruksille on alle 7 kk ikäisenä saatu ensimmäiset peurat nurin.

Kaudella 2018- 2019 10 kk ikäisenä Sirun pisin yhtäjaksoinen peuran ajo on ollut 8,5 km keskinopeudella 10,5 km/h. Ajo päättyi hukkaan, kun peura meni maatalon pihapiiriin. Sirun ajonopeus on kova ja antaa siten tasoitusta hitaammille ajureille, kun mitataan ajominuutteja.

Kaudella 2019- 2020 Sirun ajot pidentyivät niin, että pisin ajo oli noin 11 km. Sirun ajaa ilmasta ja keskinopeus ajossa on ollut 8- 10 km/ h.

Vielä ei 2019-2020 kaudella olisi Sirulla taito ja sitkeys riittänyt MÄAJ1 tulokseen mäyräkoirien ajokokeesta, joten kokeisiin ei vielä menty. Suunnitelmissa on, että kaudella 2020- 2021 Sirun kanssa MÄAJ kokeeseen startataan.

Korpiklaanin LM Sudenmarja ja metsästys

Korpiklaanin LM Sudenmarja ja eka peura

Ypäjällä 29.09.2020 ensimmäinen peura nurin. Sirulla on kova ajonopeus ja peurat tulee yleensä lujaa passiin. Niin tämäkin, mutta matkan teko loppui.

Ypäjällä 12.10.2020 Sirulta ammuttiin kaksi peuraa samasta ajosta. Toinen jäi haavakoksi. Sirun emän Lotan kanssa löytyi haavakko. 

Ypäjä 09.11.2020 ammuin ensimmäisen peuran oman koiran ajosta ja Sirun ajoon. Yllättävää kyllä, minun ei tarvinnut ampua juoksuun.

Korpiklaanin LM Sudenmarja ja eka haavakko peura

10.01.2021 Ypäjällä jäljestin Sirulla 600 metriä haavakkoa. Haavakko ammuttiin Sirun siskon Korpiklaanin LM Tähtisaagan ajosta.

11.01.2020 Ypäjällä Sirulle peura nurin ja juoksuun ammuttu.

Ensimmäiset luolakokemuksetkin hankittiin  parilta mäyrältä. Siru teki hyvin töitä pari tuntia molemmilla. Toinen mäyrä oli niin pahassa paikassa, ettei päästy kaivamalla läpi ja toinen mäyrä isossa hiekkapesässä, jossa taidot eivät vielä riittäneet. Yksi supi saatiin kiven alta Ypäjällä peurajahdin sivutuotteena.

Näyttelyt

TAMPERE 05.05.2019

Tuomari Bo Paulsson, Ruotsi

Erittäin hyvä kokonaisuus. Vielä kevyt ja ilmava narttu. Feminiininen pää. Tummat silmät. Hieman kapea alaleuka. Erinomainen niska. Kaunis ylälinja. Lyhyt rintakori (lienee rintakehä). Jyrkkä olkapää. Sopusointuisesti kulmautunut takaa. Karkea hyvä turkki. Hyvät liikkeet.

JUN EH

Seuraava näyttely tulos tulee tähän

Kokeet

Tähän tulee ensimmäisen ajokokeen pisteet ja tulos.

Tähän tulee toisen ajokokeen pisteet ja tulos.