30 marraskuun

Kk- mäyräkoira Korpiklaanin Jahti- Lillin uutisia.

0  comments

Kk- mäyräkoira Korpiklaanin Jahti- Lillin uutisia.

Isäntä Jussi kertoo: Terve. Pidin Lillille reenit viikon tauon jälkeen taas. Ja hyvin oli intoa. Haku oli mun mielestä vähän erilaista. Lilli lähti hakemaan ja meni heti yli sadan metrin päähän ja parissa kohtaa pyöritti paikoillaan niin kun siinä olis jäniksen tai jonkun muun elukan jälki. Lilli ei sahannu missään vaiheessa vaan kiersi isoa kehää (100m) päässä. Ei kuitenkaan saatu eläintä ylös. Jotain Lilli haukkui ison ojan rannassa ja meni yli kaksi kertaa mut en nähny eläintä enkä edes kuullutkaan.

Kk- mäyräkoira Korpiklaanin Jahti- Lilli
Korpiklaanin Jahti- Lilli ja pk- mäyräkoira Maija

Sitten siirryttiin viime viikkoselle kauris apajalle. Laskin Lillin hakemaan ja heti löytyi jälki ja 5min päästä ajo päälle. Nyt tuli lenkkiä ja tien sekä ojan ylityksiä. 6 kertaa ylitti sellasia hiekkateitä ja seittemänneltä tienylitykseltä mikä ois ollu asfalttitie sain koiran kiinni. Kiinniotto vaiheessa Lilli ajoi kaurista viistosti tietä kohti ja 100m päästä tiestä vihelsin pillillä Lillin suoraan tietä kohti. Oli varmaan aika paljon kaurista jälessä ääntä tuli vähän vähemmän.

Kun Lilli tuli tielle niin yritti lähtä hakemaan uuestaan mutta sain komentamalla Lillin kiinni mutta intoa tuntui vielä olevan jatkamiselle. Yritin Lilliä kiinni taas puolen tunnin kohdalla mutta en kerenny tien ylityksistä ottamaan kiinni. Ajon alettua ajoa tuli 70min ja kaksi kertaa ajo katkesi. Ekalla kertaa kuudennen tien ylityksen jälkeen ja oli hiljaa 2min ja tokalla hukalla 6min hiljaa ennen kuin alkoi ajo uudestaan eli äänen kanssa ajettiin 62min ja matkaa tuli 6,5km. Ojan ylityksiä tuli 8 ja ainakin kolmessa on joutunu uimaan yli. Että taas tuli viikon lepotauko Lillille.

Tämä oli nyt toinen kerta, kun Lilli ajoi yli tunnin. Kaatoja ei ole vielä tullut. Lilli on ajanut kauriin lisäksi jänistä, kolme kertaa kettua ja kerran supia. Supiajo päätyi kiven alle. Supi karkasi, kun Lilliä ja perheen toista koiraa otettiin kiven alta pois.

Oliko artikkeli mielestäsi hyvä tai jopa erinomainen? Sen voi jakaa alla olevilla painikkeilla.


Tietoa kirjoittajasta

Kirjoittaja on metsästäjä ja koiran kasvattaja kennelnimellä Korpiklaanin sekä toiminut mäyräkoirien ajokokokeiden palkintotuomarina vuodesta 2007 alkaen.

reima_halonen

Related posts

Peuran metsästys viikonloppu kennel Korpiklaanin kasvateille

Lue lisää

Peuran metsästys Korpiklaanin ajavalla mäyräkoiralla syksy 2021

Lue lisää

Peuran metsästys Ypäjällä kk-mäyräkoiralla

Lue lisää

Peurajahtia Korpiklaanin mäyräkoirilla syksyllä 2020

Lue lisää
Leave a Repl​​​​​y

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

kotisivut pienyrittäjille ja kenneleille

Milloin viimeksi hait jotain Googlesta? Sieltä ne asiakkaasi etsii sinua. Nettirepe tekee sinulle kotisivut, jotka asiakkaasi löytää 

hakukoneoptimoidut kotisivut

1240€ tai 2232€ + ylläpito/ vast max    70€/kk

toimii kaikissa laitteissa

tiedät tilatessasi mitä koko paketti maksaa