Kennel Korpiklaanista karkeakarvainen mäyräkoira metsästyskäyttöön 

Korpiklaanin jalostukseen käytettävät mäyräkoirat

Tulevat kennelin jalostuskoirat ovat Korpiklaanin SB Metsätähti ja Korpiklaanin SE Pohjan Akka

Pentuja varattavissa

07.02.2024=> sivun tietoja päivitetty
02.08.2023=> julkaistu sivu Korpiklaanin SB Metsätähdelle täällä ja julkaistu jalostusurosten sivu täällä.
28.07.2023=> mäyräkoiran pentuja sivu päivitetty täällä
karkeakarvainen mäyräkoira kasvattaja Eija Halonen

Kennelin emäntä ja isäntä ovat metsästäjiä

Eija on hankkinut metsästyskortin vuonna 1982. Hän on työskennellyt päihdetyön erityisohjaajana Pieksämäellä Naarajärven vankilassa, mutta on nykyisin työkyvyttömyys eläkkeellä ja Reima on töissä Puolustusvoimilla Tampereella. Olemme muuttaneet 2015 Pirkanmaalle ja asumme nykyisin Ypäjällä.

Eijalla on LUT, MÄAJ, KAER ja KAME/KATU koetoimitsija pätevyydet ja Reimalla edellisten lisäksi myös MÄAJ palkintotuomaripätevyys. Nykyisin olemme olleet harvakseltaan mukana koetoiminnassa Reiman työn takia, mutta tämän alan huippukohta oli MÄAJ SM-kokeet Ristiinassa vuonna 2009, jolloin Reima oli kokeen koetoimitsija ja Eija toinen kokeen sihteereistä.

karkeakarvainen mäyräkoira adalmiina, asly ja rolle

Adalmiina, Asly ja Rolle

Milloin Kennel Korpiklaanin taival alkoi?

Yhteisen karkeakarvainen mäyräkoira taipaleemme aloitimme Adalmiinan kanssa vuonna 2004. Muitakin koirarotuja on kokeiltu, mutta karkeakarvaisesta mäyräkoirasta tuli se meidän yhteinen rotu. Ajan mittaan on koiralauma kasvanut ja pari saksanseisojaakin ja kaksi saksanmetsästysterrieriä on ollut mäyräkoirien lisäksi. 

Pitkäkarvaisia mäyräkoiria meillä on ollut kolme eli Badamtam`s Hasta La Vista (Kerttu R.I.P 2022), Badamtam`s Lesnaya Feya (Olka R.I.P 2017 )sekä Ruohometsän Justiina. Näillä ”humppatukilla” on metsästetty luolista ja Justiinalla on ajatettu jänistä, kaurista ja peuraa. 

Korpiklaaniin syntyneet pentueet täällä.

karkeakarvainen mäyräkoira Korpiklaanin LO hiidenkivi

Korpiklaanin LO Hiidenkivi vuonna 2010

Karkeakarvainen mäyräkoira pentueita

Korpiklaanin kenneliin tulee karkeakarvainen mäyräkoira pentueita 0-2 vuodessa. Pentueita tehdään jotta, meillä on tulevaisuudessa mahdollisuus saada omista pentueista itselle terveitä ja vähintäänkin hyvän metsästysinnon omaavia karkeakarvaisia mäyräkoiria. Pyrimme teettämään nartulla ensimmäisen pentueen 2-3 vuoden iässä ja sen jälkeen katsotaan tilanteen mukaan, milloin seuraava pentue syntyy.

Milloin tulee Korpiklaaniin mäyräkoiran pentuja? Lue lisää.

Ensimmäinen pentue ”Yön pentue” syntyi vuonna 2007 ja yhteensä tähän mennessä (2022) Korpiklaanin kennelissä on syntynyt 13 pentuetta. Kaksi pentuetta on ollut puhtaasti luolalinjaisia ja loput sitten enemmän tai vähemmän ajolinjaisia.

Karkeakarvainen mäyräkoira peurajahdissa

Vuosittainen kasvattien tapaaminen peurajahdin merkeissä Ypäjällä 06.12.2019

Karkeakarvainen mäyräkoira metsästykseen

Karkeakarvainen mäyräkoira toimii maan alla ja maan päällä. Voit kouluttaa mäyräkoiran toimimaan peura/ kauris metsästyksen ja luolametsästyksen lisäksi toimimaan myös esimerkiksi vesilintujahdissa, ketun ja jäniksen ajojahdeissa, hirven metsästyksessä tai jopa ilveksen tai karhun ajurina.

Korpiklaanin LR Leolta on ajosta kaadettu ilves 08.01.2017 ja erästä Adalmiinan jälkeläisistä on käytetty pienissä moteissa karhun ajurina Imatralla. 

Karkeakarvainen mäyräkoira on monipuolinen metsästyskoira.

Kasvatussitoumuksen tehnyt kasvattaja noudattaa Kennelliiton jalostusstrategiaa.

Olemme Kennelliiton kasvatussitoumuksen allekirjoittaneena kasvattajina sitoutuneet Kenneliiton jalostusstrategiaan.

Sen ensimmäisen kohdan mukaan pitää jalostuskoirien olla halutuissa ominaisuuksissa rodun keskitasoa parempia.

Toisen kohdan mukaan jalostukseen sopiva koira on rodunomainen luonteeltaan ja käyttäytymiseltään eikä sillä ole arkielämää haittaavia vaivoja tai ominaisuuksia.

Kolmannen tavoitekohdan mukaan jalostukseen käytettävällä koiralla on hyvä hermorakenne ja rodunomainen toimintakyky, jotta se ei todennäköisesti periyttäisi jälkeläisilleen jokapäiväistä elämää haittaavia ominaisuuksia.

Jalostusstrategian neljäs kohta edellyttää vakavien, koiran hyvinvointia haittavien vikojen ja sairauksien määrätietoista rajoittamista niin, että vain kliinisesti terveitä koiria käytetään jatkamaan sukua.

Viides kohta edellyttää jalostuskoirilta kykyä luonnolliseen lisääntymiseen.

Korpiklaanin kennelin säännöt

Ajatuksemme on, että karkeakarvaisia mäyräkoiria käytetään metsästykseen ja mielellään niitä käytetään myös kokeissa. Lisäbonuksena on tietysti näyttelykäyttö.


Pennut luovutetaan rekisteröityinä Suomen Kennelliittoon, madotettuna useampaan kertaan, tunnistusmerkittyinä mikrosirulla ja eläinlääkärin tarkastamina. Mukaan pennun ostajat saavat pentupaketin, joka sisältää mm. n. 20 sivuisen kuluttasuojalain mukaisen pentuoppaan ja pentumuonaa, jota pennut ovat tottuneet syömään syntymäkodissaan.

Mäyräkoiran pentuja sosiaalistetaan siten, että pennut elävät meillä sisällä muiden koirien ja ihmisten kanssa. Meistä on tärkeää käyttää paljon aikaa pentujen sosialistamiseen, jotta niillä olisi uudessa kodissaan mahdollisimman hyvät lähtökohdat ja tulevaisuuden eväät.


Olemme aina pentujen omistajien käytettävissä mm. jos on kysyttävää tai jotakin ongelmia. Kuulemme mielellämme miten Korpiklaanin onnekkaasti Tapio on Korpiklaanin mäyräkoiran kohdellut. Mieluisia uutisia ovat tietysti myös kaikki pentujen kehitykseen kuuluvat uutiset näyttely- ja koekäyntejä unohtamatta.


Järjestämme pentujen omistajille ja koirille yhteisiä pentutapaamisia, jossa voidaan porukalla vaihtaa kuulumisia sekä nähdä koiria. 


Alustavat pentuvaraukset otamme vastaan vain puhelimitse. Haluamme keskustella puhelimitse ja kysellä minkälaisen kodin ja elämän ko. henkilö aikoo tarjota Korpiklaanin koiralle. Yhteydenoton voi aloittaa sähköpostitse, mutta tarkempi tiedonvaihto tehdään keskustelemalla.


Varsinainen pentuvaraus tapahtuu, kun synnytyksen jälkeen on maksettu 200 € varausmaksu viiden päivän kuluessa. Jos maksua ei makseta määräaikaan mennessä alustava varaus purkautuu.

Myymme pennut varaus järjestyksessä. Korpiklaanin pennut on tähän mennessä varattu "täyteen" ennen syntymää ja yleensä jo ennen astutusta. Mitä aikaisemmin varaat pennun alustavasti sen parempi  mahdollisuus on saada pentu.

Jos alustavan pentuvarauksen jälkeen emme saa varaajaan yhteyttä puhelimitse, pidätämme oikeuden purkaa alustava varaus. 


Harkitsetko mäyräkoiran hankintaa?

Karkeakarvainen mäyräkoira on metsästyskoira ja seurakoira samassa paketissa. Se rakastaa emäntänsä tai isäntänsä kainalossa nukkumista. Joskus se inhoaa lähteä vesisateella ulos tarpeilleen.Kun taas otat metsästysvehkeet esille, niin mikään keli ei ole liian paha.

Onko sinulla mäyräkoiralle riittävästi aikaa ?

Metsästyskoira tarvitsee metsää, jotta se voi oppia ajamaan pitkään ja hakemaan sinnikkäästi? No paljon on tarpeeksi? Suurusluokka on tämä eli 2-3 kertaa viikossa. Se on myös tärkeää fyysisen kunnon takia. Kunto on oltava riittävä, jotta koira keho kestää ajamisen rasituksen.

Sopiiko mäyräkoira metsästys tarpeisiisi?

Karkeakarvainen mäyräkoira on parhaimmillaan peura- ja kaurisajurina. Mielestäni se on siinä myös paras, koska sen ajonopeus on sopiva. Ja parhaimmillaan se on myös siellä missä peuraa on runsaasti, koska yleensä sen haku ole niin laaja kuin esim. dreeverillä. Luolassakin mäykky toimii, mutta jos haluat luolaan tehokkaan koneen, niin hanki saksan metsästysterrieri.

Mistä saat lisää tietoa metsästys mäyräkoirasta?

Rotujärjestömme Suomen Mäyräkoiraliiton sivuille pääset tästä.

Voit myös soittaa meille tai lähettää sähköpostia. Meiltä voi kysellä karkkari mäykystä ilman pennun ostamista.

Kun kuitenkin surffaat netissä ja eri somekanavilla, niin arvioi  sieltä saamaasi tietoa kriittisesti. Ei se meidänkään puhe mitään kaikkitietävän sanaa ole, mutta yritämme olla mielipiteissämme mahdollisimman objektiivisia.


Nämä WordPress kotisivut on toteuttanut ja ylläpidon hoitaa Nettirepe.

Nettirepe toteuttaa sinulle kennelillesi WordPress kotisivut, jotka löytyvät halutuilla hakusanoilla Googlen hakutuloksista 1. sivulta.

Täältä löydät tiedon kuka on Nettirepe ja mitä kotisivut sinun kennelillesi maksaa.

Täältä löydät tietoa mitä hyötyä siitä on, kun kennelin kotisivut löytyvät Google hakutulosten 1. sivulta.

Kennel Korpiklaanin

Eija ja Reima Halonen

Koskentie 107, 32100 ypäjä

[email protected] ja [email protected]